Nieuwsberichten

Vacature kinderneuroloog/fellow kinderneurologie (1,0Fte) AMC

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zoekt een

 

 

Fellow Kinderneurologie / kinderneuroloog (1,0 fte)

 

De organisatie

Het AMC is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en

onderwijs zijn geïntegreerd, en waarin het altijd om mensen draait. Een academische wereld vol

mogelijkheden voor talenten die een plek zoeken om te excelleren. Groot denken. Durven dromen,

Internationaal samenwerken. En je nooit laten beperken door ‘kan niet’ of ’lukt toch niet’. Dát is de

mentaliteit in het AMC.

 

Afdeling

De onderafdeling Kinderneurologie maakt onderdeel uit van het Emma Kinderziekenhuis, de afdeling Kindergeneeskunde van het AMC. De afdeling beschikt over: een kinder-IC, een neonatale IC, een polikliniek en een dagbehandelingunit.

De afdeling kinderneurologie verzorgt de kinderneurologische zorg voor algemene kinderneurologie in de regio van het AMC, en levert daarnaast topreferente zorg binnen de aandachtsgebieden van de afdeling (neurometabole aandoeningen, neuromusculaire aandoeningen en aanlegstoornissen van de achterste schedelgroeve). De onderafdeling levert een wezenlijke bijdrage aan nieuwe inzichten in oorzaken, gevolgen en behandeling van neurometabole aandoeningen op de kinderleeftijd, mede op basis van een succesvolle samenwerking tussen kliniek en laboratorium. Er is een gespecialiseerde polikliniek voor kinderen met (verdenking op) een neuromusculaire aandoening. Verder is er een transitiepolikliniek met de afdeling interne geneeskunde voor patiënten met metabole ziekten die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. De afdeling is actief betrokken bij het onderwijs aan medische studenten, coassistenten en arts-assistenten. De afdeling werkt nauw samen met de afdeling kinderneurologie van het VUmc in het kader van de vorderende alliantie tussen AMC en VUmc en er zijn wekelijkse gezamenlijke besprekingen/grote visite. Daarnaast is er een sterke verbinding met de afdeling neurologie in het AMC.

 

De functie

Per 1-1-2018 zoeken wij een neuroloog – fellow kinderneurologie. Ook neurologen die reeds geregistreerd zijn als kinderneuroloog maar werkervaring willen opdoen zijn zeer welkom om te reageren. Het werkveld van de fellow zal de hele academische Kinderneurologie omvatten. De fellow zal poliklinisch, klinisch en in de consultendienst werkzaam zijn en daar AIOS Neurologie, Kindergeneeskunde en coassistenten superviseren. Daarnaast zal de fellow als achterwacht participeren in avond-, nacht- en weekenddiensten. U werkt in het AMC/Emma Kinderziekenhuis binnen de afdeling kinderneurologie. U werkt intensief samen met collega’s van de kliniek en het laboratorium en bent actief betrokken bij onderwijs aan medische studenten, co-assistenten en arts-assistenten.

 

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die zich herkent in onderstaand profiel:

- BIG geregistreerd neuroloog

- affiniteit met kinderneurologie

- enthousiast, ambitieus en goed in staat zijn om in teamverband te kunnen werken maar tegelijk ook

zelfstandig zijn/haar weg kunnen vinden in een organisatie als het AMC;

- uitstekende contactuele eigenschappen, een ondernemende instelling en in staat initiatieven te

ontplooien;

- in staat zijn/haar kennis helder over te dragen.

 

Wij bieden

Een tijdelijke aanstelling voor 1,0 fte, voor de duur van een jaar. Desgewenst kan het jaar kinderneurologie gevolgd worden door een jaar kindergeneeskunde (in de functie van ANIOS kindergeneeskunde) om zo geregistreerd te kunnen worden als kinderneuroloog. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de arbeidsvoorwaardenregeling medisch specialisten (CAOUMC) en afhankelijk van opleiding en ervaring. De beoogde startdatum is 1-1-2018.

Meer informatie over werken bij het AMC en de arbeidsvoorwaarden zijn te vinden onder de volgende link: https://werkenbijamc.nl/

 

Informatie

Meer informatie over de functie en de afdeling kunt u verkrijgen bij:

- Dr. M. Engelen, kinderneuroloog (kinderneurologie@amc.nl; 020-5667508)

 

Solliciteren

Wilt u direct solliciteren op deze functie kan dit via https://werkenbijamc.nl/vacatures/

Ook kunt u uw sollicitatie rechtstreeks sturen naar bovengenoemd contactpersoon. Dit kan tot 31-10-2017.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.