Nieuwsberichten

film Ik ben er even niet

Beste collegae,

 

Kinderen met absences schijnen allerlei ervaringen te hebben.

Door deze kinderen met kunstenaars te laten samenwerken hebben zij gereedschap gekregen deze ervaringen te uiten.

Sinds enkele jaren ben ik betrokken bij dit project, zie https://areyouthere.nl

Begin augustus was er een NRC artikel over dit project. Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/02/wolven-bij-je-epilepsie-aanval-a3968954

 

De documentaire Ik ben er even niet, een onderdeel van dit initiatief, is genomineerd voor een Gouden Kalf.
Hij draait op 28, 29 september en 1 oktober. Kaarten kan je bestellen via de website: https://www.filmfestival.nl/films/ik-ben-er-even-niet/


Op 1 oktober is er s middags een middag georganiseerd rond dit project, zie hieronder.


Bij dezen wil ik je daarvoor uitnodigen. Zou je deze mail onder je collegae willen verspreiden? Veel dank,


vriendelijke groet, Herman

----------------------------
SAVE THE DATE

Collective Ambition, 1 oktober (14:00 – 17:30) – Stadschouwburg Utrecht, Douwe Egberts Zaal
een speciaal programma tijdens de NFF Conferentiedag over IYANTWAY

In samenwerking met het Nederlands Film Festival organiseren Cerutti Film en Maartje Nevejan het programma Collective Ambition, over het transmediale project If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY).

IYANTWAY heeft de afgelopen 5 jaar niet alleen onderzoek gedaan, maar ook een methode gevonden om innerlijke ervaringen in kaart te brengen.
Jonge mensen met absence epilepsie, korte momenten van afwezigheid, werden gekoppeld aan kunstenaars en samen, in co-creatie, verbeelden ze de werelden waar ze heen gaan als ze even weg zijn. Er is zo nieuwe kennis gevonden die daadwerkelijk gebruikt wordt in de medische wereld.

Het project bestaat uit o.a. de documentaire Ik ben er even niet, de expositie Mapping the Experience, de VR installatie In My Absence, een website met 360* films, een boek, een onderzoeksfilm, en de panels Astronauten van de Binnenwereld waar kunst en wetenschap met elkaar in gesprek gaan.

Tijdens dit programma zoomen we in op de unieke samenwerkingen die het project realiseerde tussen kunstenaars en wetenschappers, ervaringsdeskundigen en film- en interactive professionals.

We voelen ons onderdeel van een groeiend veld dat samenwerkingen onderzoekt, ook en juist in de filmwereld. Zo zijn er steeds meer filmfestivals met aparte Art&Science programma’s en er is een collectieve ambitie om via samenwerking tot andere vormen te komen, en een gevarieerd publiek aan te trekken. Hoe doe je dat?

We bespreken hoe een gedeelde ambitie voor een onderwerp als absences kon leiden tot een project van zoveel facetten, en welke plek dit inneemt in zowel het maatschappelijke, culturele en artistieke veld. Ook kijken we naar de methodes en processen van het produceren, financieren en distribueren van een project met zoveel verschillende uitingen.

Programma
13:50 - 14:00 uur - Inloop
14:00 - 15:30 uur - Programma
15:30 - 15:45 uur - Pauze
15:45 - 17:15 uur - Filmvertoning Ik ben er even niet
17:30 uur - Conferentieborrel


TICKET INFO: kaarten kunnen gekocht worden via de site van het Nederlands Film Festival. Houd voor de link onze website in de gaten: www.areyouthere.nl<http://www.areyouthere.nl/>.

Gelijktijdig met het Nederlands Film Festival zal ook de expositie Mapping the Experience te zien zijn in Utrecht. Meer informatie hierover kun je vinden op de website. De VR installatie In My Absence is te zien tijdens de interactive expositie van het NFF, locatie: Impakt, Lange Nieuwstraat 4


Vera Born - Impact Producer
vera@ceruttifilm.nl<mailto:vera@ceruttifilm.nl>  |  06 547 80 497  |  www.ceruttifilm.nl<http://www.ceruttifilm.nl/>