Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
13 mei 2022 13:45 - 14 mei 2022 12:30
Locatie
De Vanenburg te Putten

De Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra organiseert deze zomer voor de tweede maal de conferentie Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg. Tijdens deze bijeenkomst zullen maximaal 20 hoofdpijn-behandelaars in een rondetafel-setting, met elkaar discussiëren over de te volgen strategie, bij door de deelnemers ingebrachte patiënten casuïstiek met uiteenlopende problematiek. 

Deze formule bestaat al zeer lange tijd met veel succes binnen de epilepsiezorg waar de jaarlijkse ‘Epilepsie casuïstiek in De Vanenburg’ inmiddels een begrip is onder epilepsie behandelaars. De VNHC hoopt een dergelijke traditie ook te kunnen opbouwen binnen de hoofdpijnzorg.

Doelgroep

Bent u (kinder) neuroloogkinderarts of AIOS neurologie met bijzondere belangstelling voor hoofdpijn? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze tweede Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg.

Casuïstiek inbreng

We vragen alle deelnemers een leuke en interessante casus in te sturen. Dit kan een casus zijn met bijzondere diagnose (een witte raaf), een casus pro diagnosi of een casus waarbij we wellicht samen tot een behandeladvies proberen te komen. We nodigen u ook uit om in de casus een aantal meerkeuzevragen toe te voegen om zo stapsgewijs de standpunten en meningen van de deelnemers te polsen in het verloop.

Kleinschalig, diepgaand en actief

Doelstellingen voor de bijeenkomst zijn kleinschaligheid, diepgang en zelfwerkzaamheid van de deelnemers, ondersteund door een enthousiaste cursusleiding. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij vooraf een casuspresentatie aanleveren en het gehele programma actief zullen bijwonen. 

Aanmelden

In verband met de CGR-regelgeving zal er een eigen bijdrage van € 200,- worden gevraagd. Deelname is inclusief overnachting, diner en twee lunches. Voor de bijeenkomst wordt accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. 

De conferentie vindt plaats op vrijdag 13 mei (vanaf 13.15 uur) en zaterdag 14 mei (tot 12.30 uur) in De Vanenburg te Putten. 

U kunt zich aanmelden via de aanmeldpagina. Na aanmelding ontvangt u de benodigde informatie over hoe u uw casus kunt indienen. 
Wij zien er naar uit om u in mei 2022 in De Vanenburg te mogen ontmoeten.